BOZCAADA-AYVALIK-CUNDA GEZİSİ

BOZCAADA –BEHRAMKALE – ASSOS – AYVALIK – CUNDA ADASI – YEMEKLİ TEKNE TURU GEZİSİ

2 GECE – 2 GÜN  ( 1 GECE OTEL KONAKLAMALI )

HAREKET : 

Eskişehir : 23:00  /  Bilecik : 23:00  /  Bozüyük : 23:30  /  İnegöl : 00:15  /  Bursa : 00:45

Değerli misafirlerimiz,  belirlenen saatte sizleri otobüsümüze alıyoruz. Otobüsümüzde ikramlarımız ve lounge paket kahvaltımız eşliğinde  Bozcaada’ ya hareket etmek üzere Geyikli İskelesine varıyoruz.  Rehberimiz ile buluşarak  Feribota binerek 30-35 dk’ lık deniz yolculuğumuz  sonrasında    Bozcaada' ya varıyoruz. ( 08:45 )

 

1.GÜN – BOZCAADA

BOZCAADA – AYAZMA PLAJI – MERMER BURNU – CENEVİZ KALESİ

'Tanrı, insanlar uzun ömürlü olsun diye Bozcaada'yı yaratmış.'  HEREDOT

Ünlü tarihçi ve filozof Heredot' un söylediği yukarıdaki cümlenin ne kadar doğru olduğunu anlayacaksınız. Antik dönemlerden günümüze uzanan sürükleyici tarihi, huzur dolu enfes koyları, kristal kadar temiz denizi, eski Rum Evleriyle bezenmiş dar sokakları, tertemiz havası, birbirinden lezzetli deniz ürünleri, Evliya Çelebi'nin Seyehatnamesi ‘nde de bahsettiği meşhur üzüm bağları ve şaraplarıyla eski adı TENEDOS olan BOZCAADA, Çanakkale Bölgesinin önemli turistik merkezlerinden birisidir.

Türkiye'nin   köyü olmayan tek ilçesi 'Bozcaada' ( Tenedos ), Çanakkale Boğazının yaklaşık 15 mil güneyinde, Ege Denizinin mavisiyle çevrili yaklaşık 42 km2 lik cennetten bir kara parçasıdır. Truva antik şehrinin karşısında bulunan Bozcaada, Homeros'un İlyada destanındaki Efsanevi Truva Savaşında Akhalı Donanmasının saklandığı gizli liman olarak da bahsedilir. 

İnanılmaz şirinlikteki Bozcaada daha ilk adımımızda bizleri büyülüyor. Zamanı donduran, huzura huzur katan bir ahenge sahip  Çanakkale  Bozcaada’ yı, dilimiz döndüğünce en ince ayrıntısına kadar anlatıyoruz. Dileyen misafirlerimiz Bozcaada’ da serbest zaman geçirebilir , dileyen misafirlerimiz ise Ayazma Plajı’na ve Mermer Burnu’na gidebilirler. Ülkemizdeki gidip görebileceğiniz en güzel plajlardan birisidir. Adada deniz girmek için en çok tercih edilen yerlerden biri olan Ayazma’nın serin suları size harika bir tatil deneyimi yaşatacak. Adanın merkezinden devamlı olarak ulaşım imkânı sağlayan mavi  minibüsler  ile Bozcaada Ayazma plajına rahatlıkla gelebilirsiniz.  Merkezden sadece 7 km uzakta olan bu eşsiz yer, size unutulmaz tatil anıları bırakacak. Özellikle deniz severlerin mutlaka görmesi gereken bir yer olan Bozcaada birbirinden güzel plajları ve koylarıyla, size lodosun ve poyrazın dalgalarla dansını izleme fırsatı veriyor.

Mükemmel bir ara sokaktan çıktıktan sonra, bir sonrakinin de en az onun kadar güzel olduğu hissi ile  domates reçeli ve meşhur şarap alışverişinden sonra aşık olduğumuz  Bozcaada ‘ ya veda ediyoruz. Saat 16:15 de feribot iskelesinde buluşarak  feribota biniyoruz.  30-35 dk sürecek olan deniz yolculuğumuz sonrası Geyikli iskelesinde aracımız ile buluşarak   Behramkale’ye doğru hareket ediyoruz. Buraya vardığımızda kısa bir tırmanışın ardından M.Ö 5. yy. tarihlenen Athena Tapınağının bulunduğu Akropol adını verdiğimiz tepeye çıkıyoruz. Tapınağı gördükten sonra Ege Denizi’nin muhteşem manzarasıyla büyüleneceksiniz, eğer şanslıysanız Türkiye’ye oldukça yakın Girit ve Eğriboz’ dan sonra Yunanistan’ın 3. büyük adası olan Midilli Adası’ nı görebilirsiniz. Büyük İskender’in hocası Aristoteles’ in felsefe okulunun da bulunduğu Bizans Döneminin Psikoposluk Merkezi olan Assos’ ta Akropol, Athena Tapınağı, Surlar, Sarnıçlar, Banyo Odaları, Anadolu’nun en etkileyici Nekropol’ ünün gezilmesinin ardından Assos Antik Liman’a  geçiyoruz. Aracımızdan indikten sonra 500 metrelik bir yürüyüş sonrası Liman’ a varıyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanda meşhur sıcak dondurma yiyebilir, limanda çay kahve içebilir yürüyüşler yapıp, bol bol fotoğraf çekimi yapabilirsiniz.  Belirlenen saatte aracımız ile buluşarak Altınoluk’ da bulunan otelimize varıyoruz. Odalara yerleşme, akşam yemeği ve geceleme. ( ALTINOLUK LAMBADA HOTEL )

Önemli Notlar

  • *Bozcaada’ ya geçiş  Geyikli Feribot iskelesinden 08:00 feribotu ile gerçekleşecektir.
  • *Bozcaada feribot sefer saatlerinden dolayı yolda lounge paket kahvaltı ikram edilecektir.
  • *Bozcaada’ dan Geyikli ‘ ye dönüş feribot saati 17:00 feribobotu ile yapılacaktır.
  • *Athena Tapınağı yaz kapanış saati 19:00’ dur. Kapanış saatine yetişebilmek adına feribottan inmeden önce ihtiyaçlarınızı gidermeniz önemle rica olunur.

 

2. GÜN – AYVALIK

AYVALIK – CUNDA ADASI – ŞEYTAN SOFRASI

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası belirlenen saatimizde aracımıza binerek Ayvalık’ a doğru yola çıkıyoruz. Ayvalık’ ta bizi bekleyen teknemiz ile buluşarak Tekne Turumuza başlıyoruz.  Turumuz da  Ayvalık ve Cunda Adasının muhteşem koylarını gezeceğiniz, eğlencenin ve huzurun keyfini birlikte çıkaracağınız, enfes yemekli, unutulmaz bir tekne gezisi hazır mısınız? Yüzme molaları, müzük ve eğlence sonrasında öğle yemeğimizi tekne de  alıyoruz.  Akşam saatlerine kadar devam edecek olan gezimizin sonrasında teknemizden ayrılarak  Rumlarla - Türklerin bir arada yaşadığı ilginç imarisiyle Cunda (Alibey) Adasına geçiyoruz. Cunda Adası,  ülkemizin, özellikle  Ege yöremizin en önemli adalarından birisi.  Bakmayın “Ada” dediğimize . Aslında, Ayvalık  ile Cunda’yı bağlayan bir köprü var. İşte o köprü, ülkemizin ilk Boğaz köprüsü aslında. 1964 yılında inşa edilmiş. Doğal güzellikleri ve tarihi yapıları nedeniyle koruma altına alınan ve 1976’da doğal ve tarihi sit alanı olarak kabul edilen Cunda Adası’nda mübadele öncesinde, Rum Ortodoks cemaatinden kalma birçok kilise ve manastır bulunuyor. Cunda, Moshonisia, Kokuluada isimleriyle anılan adaya bugünkü adı, Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanlara teslim olmayıp silahlı mücadeleye başlayan ilk birliğin kumandanı Yarbay Ali Çetinkaya’ ya ithafen verilmiş. Nüfusunun çoğunu Girit ve Midilli’den 1924 nüfus mübadelesiyle gelen den Türklerin oluşturduğu adanın yaşlılarının çoğu Yunanca biliyor. Huzurun, doğanın, tarihin ve tatilin adresi olan Cunda, kendine has bozulmamış dokusuyla her ziyaretçisini kendine hayran bırakıyor.

Siz değerli misafirlerimizi serbest bırakıyor ve bol bol gezip zaman geçirmeniz için buluşma hareket saatimize kadar zaman veriyoruz.

Cunda’da alışveriş deyince akla ilk gelen elbette zeytin ve zeytinyağı ile, zeytinyağlı sabunlar oluyor. Ancak bunların dışında Ayvalık tostundan vazgeçemeyenler için özel Ayvalık tost ekmeği, lorlu kurabiyeler, yöreye özgü otlar, taptaze meyve ve sebzeler ile el işi bez bebekler, çeşit çeşit oyalı yazmalar, takı ve aksesuarlar ile otantik tekstil ürünleri satın alabilirsiniz. Cumartesi günleri kurulan Bitpazarı’nı, Antikacılar Çarşısı’nı ve Yeniçarohori’deki (Küçükköy) sanat atölyelerini gezebilirsiniz.

Belirlenen saatte aracımız ile buluşarak  Şeytan Sofrası ‘na geçiyoruz.  Şeytan Sofrası,  yüksek kayalık tepelerin üzerinde bulunur. Buradan tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası’nın manzarası görülür. 360 derece dönerek muhteşem manzarayı izleme şansınız vardır. Aslında burası, eski bir lav birikintisidir. Tepenin yuvarlak bir sofrayı andırdığı söylenebilir. 1500’lü yıllarda Osmanlı egemenliğindeki Ayvalık yöresinde Rum’lar yaşamaktadır. Kilise tarafından kovulan Pelenelope adında bir Rum buraya yerleşir. Yalnız başına yıllarca bu tepede yaşamıştır. Bir sene yaşanan ağır bir kuraklık sonucu, halk bunun Kiliseye karşı gelen Pelenelope yüzünden olduğu sanarak onu öldürmek için toplanarak tepeye gelirler. Pelenelope halka çok zengin bir sofra hazırlar. Kuraklık yüzünden aç olan halk, sofrayı görünce Pelenelope’yi unutup yiyeceklere hücum eder. Pelenelope kaçarak kurtulur. Şeytanın Ayak İzi Şeytan sofrasında bulunan ayak izi şeklinde bir çukur vardır. Bunun şeytanın ayak izi olduğuna inanılır. Buranın mitolojide hikayesi şöyle geçmektedir: Zeus’un süt annesi İda Zeus’a zarar vereceği gerekçesiyle Şeytanı kovar. Üç ayaklı olduğuna inanılan şeytanın bir ayağı İda dağı eteklerinde, bir ayağı Midilli adasında, bir ayağı da Şeytan sofrasındadır.  Bol bol fotoğraf çekip manzara eşliğinde çay ve kahvelerimizi yudumlarken güneşin batışını izliyoruz.  Buluşma saatimiz de aracımız ile buluşarak dönüş yolculuğumuzu başlatıyoruz. Yolda verilecek molalar ile birlikte gece geç saatler de hareket noktalarımıza varıyoruz.

 

Başka bir TUANNA TURİZM organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşma..

Tüm misafirlerimize bizleri tercih ettikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Tarih Aralığı Kişi Başı Tek Kişilik Oda

Genel Şartlar

Aşıklar Tepesi, Cunda Adası’nın nefis manzarasını izleyebileceğiniz en güzel yer. Köprüyü geçtikten sonra Cunda’ya gelirken adanın girişinde solda kalan ve denize de hâkim bir tepe olan Aşıklar Tepe’sinde, adanın ilk Yel Değirmeni ile Agios Yannis Kilisesi var. Kilisenin restore edilmesiyle oluşturulan Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı ise adanın tarihi dokusuna 1300 kitaplık arşivi ile eşlik ediyor. Tepeye çıktığınızda muazzam manzarayı fotoğraflayıp kütüphaneyi gezin, sonra da kafesinde oturup manzaraya karşı soğuk bir şeyler için.

 Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı, Agios Yannis Kilisesi’ nin restore edilmesiyle oluşturulan bir kütüphane. Cunda Adası’na gelen Rahmi Koç’un 2007 yılında restore ettirdiği yel değirmeni Cunda’nın sembolü haline gelmiş, öyle ki siz de Cunda pazarlarından şirin bir yel değirmeni magneti almadan dönemeyeceksiniz. Günümüzde Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı bünyesinde hizmet veren yapı, pazartesi hariç haftanın her günü ziyarete açık. İlerleyen yaşı nedeni ile göz sağlığı bozulan, “Göremediğime değil, okuyamadığıma üzülüyorum.” diyen Emekli Büyükelçi Necdet Kent’in ve eşinin ismi verilen kitaplığa, Necdet Kent’in oğlu Muhtar Kent, merhum babasından kalma 1.300’ü aşkın kitap bağışlamış. Rahmi Koç Müzesi Taksiyarhis Kilisesi, Cunda Adası’nın Rum Ortodoks cemaati tarafından, 1873’de inşa edilmiş ve 2014’te Rahmi Koç tarafından müzeye dönüştürmüş adanın en önemli anıtsal yapısı. Neo Klasik mimari üsluba sahip yapı 1927-1928 yıllarında camiye çevrilmesinin ardından bir süre bu amaçla kullanıldıktan sonra 1976’da tescillenerek korunması gereken taşınmaz kültür varlığı olarak kabul edilmiş. Rahmi M. Koç’un girişimiyle, 2014’te Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi olarak ziyarete açılan Taksiyarhis Kilisesi, Cunda’da görülmesi gereken yerlerin en başında geliyor. Oyuncaklardan buharlı modellere, bebek arabalarından zaman ölçüm aletlerine geniş bir yelpazesi olan müze koleksiyonu, tüm ülkelere ve geçmişten günümüze tüm dönemlere ait endüstri ve mühendislikle ilgili objelerden oluşuyor. Cunda Evleri, Arnavut kaldırımlı dar sokaklarında arzı endam ediyor. Çoğu 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan ve Rum mimarisinin inceliklerini gözler önüne seren bu tarihi evler, genellikle iki katlı olarak inşa edilmiş. Ayvalık’a özgü sarımsak taşı gibi malzemelerle yapılmış pek çok farklı renge sahip evlerin çoğu günümüzde restore edilerek şirin butik otellere, el işi satan dükkânlara ve restoranlara dönüştürülmüş.  

Taş Kahve, 1800’lerin sonları ile 1900’lerin başında inşа edildiği düşünülen Taş Kahve, tarih boyunca kahvehane, gazino, meyhane olarak kullanılmış adanın tarihi eğlence mekânı olarak biliniyor. Adanın en hareketli yerinde bulunan, yüksek tavanlı, taş duvarlı tarih kokan Taş Kahve’de, dibek kahvenizi ve el yapımı buz gibi limonatanızı yudumlarken, cennet ada Cunda’da olmanın keyfini yaşayacaksınız. İçinde kırlangıçların yuva yaptığı, vitray pencereli yapı denizin kıyısında adaya gelen ziyaretçilere hizmet veriyor.

Yeme- İçme, Cunda Adası’nda yeme-içme başlı başına bir şölen. Taptaze deniz ürünleri, dillere destan zeytinyağı ile yüzyıllar boyunca Türk ve Rum kültüründen beslenen ada mutfağı, Ayvalık ve çevresine ait yüz elliden fazla çeşit mezesiyle ziyaretçilerin doyamadan ayrıldığı bir lezzet mucizesi.  Ada demek balık demekse, Cunda’da rakı-balık-Ayvalık keyfinin birbirinden çeşitli ve enfes mezeleri için gidilecek adres de, Hop Cunda Restaurant. Yüz elliden fazla meze çeşidine sahip olan Ayvalık’ta en zengin meze menüsüne sahip olan Hop Cunda, tam sahil yolu üzerinde bulunuyor. Birbirinden iştah açan mezelere canlı fasıl müziği eşlik ediyor. Püfür püfür rüzgara karşı gerçek bir ada gecesi yaşamak ve deniz ürünleri ile zeytinyağı ve yöreye özel otlara doymak isterseniz uğramadan geçmeyin.

Yalnızca yemek mi, hayır! Sahildeki tezgahlardan buzlu badem, simit alın; rengarenk dondurmacıların damla sakızlı dondurmasını deneyin ve Taş Kahve‘de dilerseniz kahve, dilerseniz limonata için; meşhur Ayvalık tostunun tadına bakmadan dönmeyin.

  • Gidiş-Dönüş lüx otobüslerle ulaşım
  • 1 gece Y.P Otel Konaklama
  • 2 sabah kahvaltısı – ( 1 Yolda – 1 Otelde )
  • 1 akşam yemeği otelde
  • Bozcaada feribot geçiş ücretleri
  • Ayvalık-Cunda Adası Tekne Turu ( Yemekli )
  • Bölge kokartlı rehberlik hizmetleri
  • Seyahat sigortası
  • Tuanna Turizm rehberlik hizmetleri

  • Tüm özel harcamalar
  • Ayazma Plajı transfer minibüs ücreti
  • Müze ören yeri giriş ücretleri
  • Öğle yemeği 1.gün Bozcaada’da serbest
  • Dönüş günü akşam yemeği
  • Oteldeki extralar
  • Tekne Gezisinde ki içecekler ve extralar ( Dışarıdan getirmek yasaktır. )

>